II edycja Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016

altJuż jest nowy, żółty przewodnik, Gault&Millau 2016. Przewodnik opisuje 390 restauracji, 100 hoteli i 120 produktów regionalnych – wartych poznania i spróbowania. Druga edycja przewodnika G&M, znanego w 12 krajach, jest dwujęzyczna – po polsku i po angielsku.

altJuż jest nowy, żółty przewodnik, Gault&Millau 2016. Przewodnik opisuje 390 restauracji, 100 hoteli i 120 produktów regionalnych – wartych poznania i spróbowania. Druga edycja przewodnika G&M, znanego w 12 krajach, jest dwujęzyczna – po polsku i po angielsku.

Gault & Millau [wymawiaj: go e mijo] to jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych na świecie przewodników kulinarnych. Został założony w 1965 roku we Francji przez dwóch znanych krytyków kulinarnych Henri’ego Gault’a i Christian’a Millau. Systemem punktów i czap kucharskich ocenia i honoruje restauracje oraz szefów kuchni. Opisuje także i ocenia nietuzinkowe hotele oraz najlepsze produkty spożywcze charakterystyczne dla danego regionu. Przewodnik jest obecny w dziewięciu krajach świata.

W przewodniku zostały docenione i dostrzeżone obiekty, które są lub były członkami Stowarzyszenia ZLOT w Ostródzie:

– Hotel SPA Dr Irena Eris w Wysokiej Wsi

– Pensjonat Stara Szkoła w Wysokiej Wsi

– Hotel Anders w Starych Jabłonkach

– Pałac Pacółtowo w Pacółtowie

Serdecznie gratulujemy obiektom z naszego regionu i również cieszymy się Waszym sukcesem.